Bouw
De bouwsector wordt steeds innovatiever met de inzet van technologieën zoals slimme IoT-huizen, fabrieken voor prefab-bouw en digitalisering van bouwprocessen. Maar ook het toewijzen van huizen aan woningenzoekenden geschiedt tegenwoordig via online platforms. Algoritmen en privacy spelen daarbij een belangrijke rol. Dit brengt nieuwe juridische uitdagingen met zich mee op het gebied van intellectueel eigendom, ICT-recht en privacy. Elferink & Kortier Advocaten ondersteunt bouwbedrijven, architecten en techbedrijven binnen de bouwsector met advies over de bescherming van technologische innovaties, zoals slimme bouwoplossingen en duurzame bouwmaterialen. Daarnaast helpen we u bij het opstellen van verwerkersovereenkomsten en adviseren wij over andere privacy- en datavraagstukken, bijvoorbeeld bij het beheer van gegevens van bewoners of woningzoekenden.
Wij bieden advies op maat voor vraagstukken zoals:
- Bescherming van intellectueel eigendom bij innovatieve bouwtechnologieën
- Privacy- en dataverwerking in slimme bouwsystemen en IoT-geïntegreerde woningen
- Compliance met AVG en andere relevante wetgeving binnen de digitale bouwsector
- ICT-contracten voor bouwsoftware, data-uitwisselingsplatforms en automatiseringstechnologie.
- Privacy van woningzoekenden en toewijzing op basis van algoritmen.
Wij werken o.a. voor: De bouwsector in brede zin., Smart building ontwikkelaars, Prefab-fabrieken en bouwinnovatiebedrijven, Woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders, Makelaars, IoT- en domotica-ontwikkelaars binnen de bouwsector, Leveranciers van bouwsoftware en digitale platforms
Bekijk de meeste recente artikelen over bouw
Op 12 juli 2024 is de AI-verordening officieel gepubliceerd. Na een lang discussietraject zijn er veranderingen doorgevoerd in de uiteindelijke wettekst ten opzichte van de teksten die hiervoor beschikbaar waren. Om die reden is bepaalde informatie vermeld in eerdere blogs in onze AI-serie inmiddels niet meer up to date. Deze blog updatet daarom de inhoud van AI-blog Deel 2:'Artificiële intelligentie (AI)-verordening: verplichtingen AI-aanbieders en -exploitanten' waar nodig.
Op 12 juli 2024 is de AI-verordening officieel gepubliceerd. Na een lang discussietraject zijn er veranderingen doorgevoerd in de uiteindelijke wettekst ten opzichte van de teksten die hiervoor beschikbaar waren. Om die reden is bepaalde informatie vermeld in eerdere blogs in onze AI-serie inmiddels niet meer up to date. Deze blog updatet daarom de inhoud van Deel 1: Definities en werking waar nodig.